Page 1 of 1

Subform Dropdown Controls Do Not Get Validated

Posted: Fri Jul 19, 2019 1:00 pm
by richvle
Hi,
I think there may be an issue with validation of a dropdown control when it's embedded on a subform.
I tested it by adding a dropdown control and a textbox control in a subform.
Then I created a main form, and added the subform. Then I also added another dropdown and textbox controls. All 4 controls are required. It sees to work fine for all controls on the mainform, but on the subform, the dropdown control doesn't work.
I have also attached the PMX file.
Capture3.JPG
Capture3.JPG (27.23 KiB) Viewed 1506 times

Re: Subform Dropdown Controls Do Not Get Validated

Posted: Fri Jul 19, 2019 5:16 pm
by amosbatto
I don't see the problem in ProcessMaker 3.3.10 Community, manual install in Debian 9.5 with Firefox 60.5 and Chromium 68.0.
fieldValidationInSubforms.png
fieldValidationInSubforms.png (21.52 KiB) Viewed 1501 times

What software versions are you using?

Re: Subform Dropdown Controls Do Not Get Validated

Posted: Fri Jul 19, 2019 6:19 pm
by richvle
3.1.1 using Bitnami.

Re: Subform Dropdown Controls Do Not Get Validated

Posted: Fri Jul 19, 2019 7:17 pm
by amosbatto
You will probably have to upgrade to solve the problem.

Re: Subform Dropdown Controls Do Not Get Validated

Posted: Thu Jul 25, 2019 1:41 am
by khusboosharma
I am facing the same problem in my new project can you please give a detailed answer.

Tech Tool

Re: Subform Dropdown Controls Do Not Get Validated

Posted: Thu Jul 25, 2019 11:20 am
by richvle
Hi Khusboosharma,
Amos says you have to update your version of ProcessMaker. That's a pretty straight forward answer. What version are you using?
khusboosharma wrote: Thu Jul 25, 2019 1:41 am I am facing the same problem in my new project can you please give a detailed answer.

Tech Tool