Ask questions about installing and configuring ProcessMaker 3

Moderator: amosbatto

By Ryguy2
#824478
Hello All,

I know 3.2.1 is a bit older but I want to create a development area to test before I move to production.
I currently have some other development sites on this server. I have followed the manual instructions, but I get to the point where I go out to the localhost:port number. I have changed the port from 80 to something different still does not work. it keeps looking for sys/en/neoclassic/login/login My apache folder is named apache. I don't have the ability to change this at this time. I saw one other forum that the post suggest leaving this as apache24. Is there some other spot to modify this code to get the installation to kick off?

OR any other Ideas to spin up the Development site? Production is getting too messy of an area.

Thank you
#824479
Which wiki page did you follow to install PM? Manual or Bitnami install? What operating system do you have?

Your directory can be named "apache". Post the contents of your httpd.conf file (if doing a manual install) and your pmos.conf file.

Manually start apache and see if there are any error messages.

If the question is how to make two installations on the same machine that use different port numbers then your pmos.conf file should be something like this:
Code: Select all
#assuming that you already have this command somewhere else:
#Listen 80

<VirtualHost localhost:80>
    ServerName "localhost"

    DocumentRoot /opt/processmaker/workflow/public_html
    DirectoryIndex index.html index.php

    <Directory /opt/processmaker/workflow/public_html>
        Options Indexes FollowSymLinks MultiViews
        AddDefaultCharset UTF-8
        AllowOverride None
        Require all granted
        ExpiresActive On

        <IfModule mod_rewrite.c>
            RewriteEngine On
            RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
            RewriteRule ^.*/(.*)$ app.php [QSA,L,NC]
        </IfModule>
        AddOutputFilterByType DEFLATE text/html
    </Directory>
</VirtualHost>


Listen 8080

<VirtualHost localhost:8080>
    ServerName "localhost"

    DocumentRoot C:\opt\processmaker_2\workflow\public_html
    DirectoryIndex index.html index.php

    <Directory C:\opt\processmaker_2\workflow\public_html>
        Options Indexes FollowSymLinks MultiViews
        AddDefaultCharset UTF-8
        AllowOverride None
        Require all granted
        ExpiresActive On

        <IfModule mod_rewrite.c>
            RewriteEngine On
            RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
            RewriteRule ^.*/(.*)$ app.php [QSA,L,NC]
        </IfModule>
        AddOutputFilterByType DEFLATE text/html
    </Directory>
</VirtualHost>
Change localhost to match your IP address or domain name and change the paths to match your system.

Then restart Apache or reboot for the new configuration to take effect.
By Ryguy2
#824487
This is the link I was following for the install: https://wiki.processmaker.com/3.0/Windo ... stallation

in my virtual hosts directory this is what I have:
Code: Select all
Listen 8080

<VirtualHost 10.2.3.4:8080>
    ServerName servername.com

    DocumentRoot C:\xampp\htdocs\processmaker\workflow\public_html
    DirectoryIndex index.html index.php

    <Directory C:\xampp\htdocs\processmaker\workflow\public_html>
        Options Indexes FollowSymLinks MultiViews
        AddDefaultCharset UTF-8
        AllowOverride None
        Require all granted
        ExpiresActive On

        <IfModule mod_rewrite.c>
            RewriteEngine On
            RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
            RewriteRule ^.*/(.*)$ app.php [QSA,L,NC]
        </IfModule>
        AddOutputFilterByType DEFLATE text/html
    </Directory>
</VirtualHost>
I will continue to work on this. I have apache tomcat installed. So I have also tried different port configurations, but I seem to end up at the same place.

Thank you
User avatar
By amosbatto
#824488
Start Apache manually from the command line to see if there are any errors (or check the error log). I have never tried to install ProcessMaker in XAMPP, but I recall that people on the forum complained several years ago that it didn't work.

If the case doesn't exist in the APPLICATION table[…]

pass json array into grid

Oops, I forgot to increment the counter. It should[…]

I managed to connect rest api via php (curl: <[…]

Stop submit from javacript

Thank you will do like that